Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Μη το πείτε ούτε της μαϊμούς


"Κάθε φορά που βάζεις το ξυπνητήρι 5 λεπτά μετά ο Τσακ Νόρρις κλωτσάει ένα ανυπεράσπιστο τοπ μόντελ στο πρόσωπο με μπότες για σκι."


Αυτή η φράση τριγύριζε στο μυαλό του όση ώρα το χέρι του παρέμενε μετέωρο πάνω από το ξυπνητήρι που κροτάλιζε δαιμονισμένα. Τελικά έκανε την υπέρβαση, το έκλεισε και σηκώθηκε για να ετοιμαστεί. Η ψηφιακή οθόνη έδειχνε 7:00. Δεν ήξερε καν ότι υπήρχε αυτή η ώρα. Το βιολογικό του ρολόι ξεκινούσε στις 12:00 και έφτανε ως τις 3:00. Μετά τις 3:00 υπήρχε μόνο το πρωτογέννητο, άφθαρτο, προαιώνιο περιεχόμενο του κρανίου των Ελλήνων βουλευτών: το κενό.


Μετά τον καθιερωμένο 20λεπτο καγκουρόλογο μπροστά στον καθρέφτη ("Φτου σου αγόρι μου. Είσαι θεός. Περπατάς και πέφτουν ξερές σαν αγριοκούνελα που εισέπνευσαν χημική σκόνη εξολόθρευσης παρασίτων." κλπ) πήρε τα κλειδιά του Μπατμομπίλ και έφυγε από τη σπηλιά. Ήταν καλή μέρα σήμερα. Είχε ξεκινήσει η διανομή συγγραμμάτων και ήταν αποφασισμένος να ριχτεί στη μάχη για να τα αποκτήσει.


Όταν όμως οι θνητοί αποφασίζουν, το Σύμπαν παίζει Μονόπολυ με τον Άη Βασίλη. Είναι μερικές φορές που αναρωτιέται πόσοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν στείλει τον Μέρφυ στον αγύριστο. Και καθώς πλησίαζε την πόρτα του κτηρίου διανομής συγγραμμάτων ο μετρητής μερφοσιχτιρισμού θα ανέβαινε +1.


Χτύπησε την πόρτα. Καμία απάντηση. Χτύπησε ξανά. Ο χαρακτηριστικός ήχος ενός απετάλωτου τζιτζικιού που τρίζει προσέθεσε μια νότα γελοιότητας στη σκηνή. Είχε αρχίσει να εκνευρίζεται. Πήγε στη διπλανό παράθυρο και έκανε νόημα στον υπάλληλο-ξύστη που ήταν μέσα και έβγαζε την όγδοη πασιέντζα για σήμερα. Ο υπάλληλος τον είδε, χασμουρήθηκε και απλά τον έγραψε στα αυτιά του.


Ο τύπος ένιωσε την ανεξήγητη παρόρμηση να κολλήσει το αγουροξυπνημένο πρόσωπό του στο τζάμι κάνοντας γκριμάτσες με τη γλώσσα και τα μάτια σαν αυτιστικός εξωγηίνος του Fear Factor. Αλλά αντιστάθηκε και χτύπησε το τζάμι με τόση ακρίβεια που το έκανε να ταλαντωθεί, συντονίζοντας τον αέρα στο εσωτερικό του δωματίου με την ιδιοσυχνότητα της κούπας του ξύστη. Η κούπα έσπασε υπό τη μέγιστη μεταφορά ενέργειας από το τζάμι σε αυτήν μέσω του αέρα και έλουσε το ψηφιακοχαρτόμουτρο με 250 mL γαλλικό καφέ. Αργότερα θα μάθαινε ότι η πρακτική εφαρμογή των νόμων της Φυσικής και η περιγραφή τους σε ένα μπλογκ που το αγνοεί μέχρι κι η μάνα του δε μετράνε θετικά στην επαναληπτική εξεταστική.


Ο υπάλληλος ξύπνησε από τη νιρβάνα καθώς ο καυτός καφές πότιζε και την τελευταία βαμβακερή ίνα του λευκού του πουκάμισου. Σηκώθηκε εμφανώς εκνευρισμένος και παίρνοντας ένα χαρτί πήγε στο παράθυρο και το έτριψε στα μούτρα του τύπου μέσα από το τζάμι. Ο βασανιστής υπαλλήλων έκανε ένα βήμα πίσω για να διακρίνει καλύτερα τα γράμματα που καθρεφτίζονταν στους φακούς επαφής του.


Η διανομή συγραμμάτων γίνεται Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή και ώρα 11:00 - 13:00.

"Σήμερα είναι Τρίτη." φώναξε μέσα από το τζάμι το πλάσμα, πριν γυρίσει για να φωλιάσει ξανά στη δερμάτινη περιστρεφόμενη καρέκλα του εκεί, στη θαλπωρή της πασιέντζας.

"Πιθηκόβλακα" ψιθύρισε και συγκράτησε στιβαρά τα νεύρα του, όπως ο Μενέλαος άρπαξε τα μαλλιά της ωραίας Ελένης και την έσυρε μέχρι τα ελληνικά πλοία μετά την άλωση της Τροίας.

Δεν άξιζε να τον κακοποιήσει βάναυσα και να τον αφήσει να καεί στον πάσσαλο σαν κοντή, χοντρή και άσχημη αρσενική μάγισσα του Μεσαίωνα. Φαινόταν υπερβολικά μαζοχιστής για τέτοια τιμωρία.

Παράτησε το κτήριο διανομής και μπήκε στο αμφιθέατρο για να παρακολουθήσει διάλεξη Μαθηματικών υψηλού επιπέδου. Κατά τη διάρκεια εκείνης της ώρας έμαθε:

  • πως να κλέβει στα ζάρια,
  • πως να ξετινάξει ένα επαρχιακό καζίνο,
  • πως οι διαιτητές έκλεβαν στην κλήρωση των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος με θερμές και ψυχρές σφαίρες μέσα στην κάλπη,
  • τι θα απαντήσει στο 70χρονο ασβεστολιθικό απολίθωμα-θαμώνα καφενείου όταν του ζητήσει τη συνάρτηση κατανομής της πιθανότητας να φέρει ντόρτια

Όλα αυτά επιστημονικά τεκμηριωμένα δια στόματος του μαθηματικού-κρουπιέρη.

Και μετά από ένα δίωρο πραγματικής μαθηματικής παιδείας και ψυχικής ανάτασσης ο καζινόβιος καθηγητής λάλησε και είπε:

"Άσκηση:
Έχουμε έναν πίθηκο και μια κάλπη στην οποία περιέχονται οι 24 πεζοί χαρακτήρες της ελληνικής γλώσσας οι 24 κεφαλαίοι και πες να βάλουμε και κόμματα, τελείες, εισαγωγικά, ερωτηματικά, κενά, σουρ'τα φερ'τα και λοιπά, πες 60 συνολικά χαρακτήρες της νέας ελληνικής.

Από αυτή τη κάλπη ο πίθηκος τραβάει κάθε φορά ένα χαρακτήρα, εμείς τον σημειώνουμε και το ξαναβάζουμε στην κάλπη για να τραβήξει και την επόμενη φορά μεταξύ 60. Ποιά είναι η πιθανότητα να δημιουργήσει με μια ακολουθία χαρακτήρων ο πίθηκος τα Άπαντα του Καβάφη;

Θα τα πούμε την Παρασκευή."

( Υπόψην: 48 γράμματα + 1 κόμμα + 1 τελεία + 1 άνω κάτω τελεία + 2 εισαγωγικά + 1 κενό + 1 θαυμαστικό + 1 σύμβολο αποσιωπητικών + 1 άνω τελεία + 2 παρενθέσεις + 7 τονισμένα φωνήεντα = 66 σύμβολα)

Και με αυτή την αποστομωτική άσκηση αυτός ο τιτάνας της μαθηματικής σκέψης άφησε το εκστασιασμένο ακροατήριό του να περιμένει αγωνιωδώς την απάντηση.

Όμως ο φοιτητής δεν σκοτίστηκε στο ελάχιστο. Γιατί αυτός ήξερε την απάντηση. Η πιθανότητα να φτιάξει η μαϊμού τα Άπαντα του Καβάφη με 60 χαρακτήρες της νέας ελληνικής είναι P(μαϊμούς)=0
Ο Καβάφης έγραφε στο πολυτονικό...

14 σχόλια:

  1. Διαβάζοντας το κείμενό σου έμεινα άφωνη, κατάπληκτη, έκθαμβη, αποσβολωμένη και λοιπά συνώνυμα της νέας ελληνικής. :P Μα, είναι δυνατόν να σας δίνουν από τώρα συγγράμματα; :O

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Iδιοφυιές δε το συζητώ! Μαθηματική σκέψη που τη ζηλεύουμε και μείς των θεωρητικών επιστημών...

    "Κάθε φορά που βάζεις το ξυπνητήρι 5 λεπτά μετά ο Τσακ Νόρρις κλωτσάει ένα ανυπεράσπιστο τοπ μόντελ στο πρόσωπο με μπότες για σκι."
    Αυτό κρατάω μπας και καταφέρω να ξυπνήσω ποτέ στην ώρα μου.

    Οι δικές μας δηλώσεις μαθηματων ξεκίνησαν σήμερα. Καλά για διανομή συγγραμάτων δε το συζητώ... Αργούμε ακόμα... Και επειδή κατάλαβα πόσο πολύ σ αρέσει η διαδικασία, μπορείς να έρθεις παρέα :P :P :P

    Τζιτζικοφιλάκια και πιθικοχαιρετισμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Σελήνη: Συγγράμματα= Τζιζ, κακό

    @ Estella: Θα οπλιστώ με 12 μέτρα γυαλόχαρτο και θα έρθω να κάνω τη μούρη του υπαλλήλου σας μπάλα για μπόουλινγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχα! Μας έριξες από τα επίπεδα στα δάπεδα!!! Εγώ που ξυπνάω 5 λεπτά νωρίτερα προλαβαίνω να σώσω το κοράσιο από τη σπιρουνομπότα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Gi Gaga: Όταν ξυπνάς 5 λεπτά νωρίτερα ο Τσακ Νόρρις συνθλίβει μέσα στην παλάμη του ένα νεογνό αφρικανικού εελέφαντα και το στίβει στον πρωινό του καφέ για γαρνιτούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν το μοντελο ειναι απο αυτες που προπονει η Καγια αρνουμαι να σηκωθω ολη μέρα απο το κρεβάτι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε μια ώρα ο Τσακ Νόρρις στραπατσάρει τα πρόσωπα 12 μοντέλων.

    Μια μέρα θα στραπατσάρει 288 μοντέλα.

    Σε μια βδομάδα 2016 μοντέλα.

    Σου πάει η καρδιά Μέρλιν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Xαχαχα εξαρτάται τα μοντέλα...μερικά τις μάπες τους τις θέλουνε... E γι αυτό θέλω να σε πάρω μαζί Erevierax μου...Come on!!! θα σε πληρώσω πόσα θες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσφέρω αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες μου δεσποινίς Estella. Τα φλεγόμενα λόγια μου απανθρακώνουν for the sake of απανθρακώνειν :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ω... τι ανιδιοτέλεια, τι γενναιοδωρία ψυχής! Μα εδώ μιλάμε για εσωτερικό τζιτζικομεγαλείο :P Πρόσεχε τώρα το υποσχέθηκες και θα το εκμεταλευτω :P :P Φιλιά πολλά, Καλό Σ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ένας τζιτζικοπεταλωτής panda κρατάει το λόγο του :p Καλό Σ.Κ. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Καβάφης έγραφε πολυτονικό....

    Βρέθηκα στο δάπεδο από τα γέλια!!!
    Πρέπει να βάλεις και γνώμη "Γαμάτο". Δεν είναι απλώς ενδιαφέρουσα η ανάρτηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα κεντρικά περιστατικά της κατηγορίας "Ενδοσχολικά" τα έχω ζήσει στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο γελοίο από το πραγματικό τελικά :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τζιτζικοκραύγασε τώρα που μπορείς. Ο τελευταίος αναγνώστης που έκανε αρνητικό σχόλιο ήταν ο Ακέφαλος Καβαλάρης. Αν και τότε ήταν σκέτο Καβαλάρης.