Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Αντάριασες, μα λάκισες

"Όταν μας πήρε η τράπεζα το αυθαίρετο, έχασα τη γη κάτω απ' τα πόδια μου.
Ευτυχώς οι τσιγγάνοι είχαν ξηλώσει τους μετασχηματιστές για παλιοσίδερα."


Μοργκάνα: "Σήμερα, κοντά μας στη τηλεοπτική συχνότητα τού ΕΣΚΑΣΕ ο απογυμνωμένος επιθέτων Ερεβιέραξ. Είμαι η Μοργκάνα Ταπέρνοβα και βλέπετε την εκπομπή ΚωλοςSOS".


*Πέφτει intro παζαρτζίδικης κινέζικης melodica σε ήχους dubstep, με voice track από το Άξιον Εστί τού Σαντικάι· ft. Pitbull Χ Σκρίλεξ*

*Δυο κόκκινες φωτεινές επιγραφές υποδεικνύουν στο επιτόπιο κοινό τη λέξη ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ*

*Το studio πλημμυρίζει από σεληνιακή νέκρα*

*Τα κατοικίδια αυτοκρατορικά τζιτζίκια μου, λόγω ανατροφής, συμφωνούν να σώσουν την κατάσταση. Βγάζουν τα βατραχοπέδιλά τους και πλημμυρίζουν τον αέρα με τζιτζικοτρίλιες*

*Το κοινό δεν ήξερε ανάγνωση*


Εγώ: "Καλησπέρα, Μοργκάνα. Έχεις ακουστά το ομώνυμο ποίημα τού Καββαδία με τη τσιγγάνα; Φάτα Μοργκάνα;"

Μ: "Εσύ να τα φας και να είναι κρύα! Και να λείπουν τα ρατσιστικά σχόλια, παρακαλώ. Σας πληροφορώ ότι δεν έχω καμία σχέση με τα γλοιώδη έκνομα τρωκτικά. Κι ακόμη κι αν είχα, θα έμπαινα η ίδια μέσα στον φούρνο ή θα στεκόμουν περήφανα απέναντι από τα Einsatzgruppen για εθελοντική εξολόθρευση. Είμαι χίλια τα εκατό καθαρή Ελληνίδα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και με εξέταση στο πανελληνικότατο ιχωραφόρο DNA μου. Να, να, να, πάρτε μια κατάξανθη ντεκαπάζ τούφα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Οι αστραπές είναι με το μέρος μας. Έχουν το σχήμα των SS. Αλλά πολύ περίεργα με κοιτάτε. Μήπως δεν είστε Έλλην, κύριε θολοκουλτουριάρη; Δεν νοιάζεστε για την πατρίδα μας; Sieg Heil! 88"

Ε: "Πατρίδα μου είναι η γλώσσα και η αισθητική μου. Να υποθέσω ότι κι εσείς ήσασταν μία από τους αγράμματους σκατοκέφαλους που ψήφισαν δημοκρατικά την είσοδο τού φασισμού στη Βουλή;"

Μ: "Από όλα τα άλλα σκατοκόμματα ο φασισμός σας πείραξε; Έτσι φαίνεται το πραγματικό σας πρόσωπο. Άπλυτοι θολοκουλτουριάρηδες. Κι εσείς και η ψευτοδημοκρατία σας. Φτάνει πια την είδαμε την δημοκρατία τόσα χρόνια. Να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό τώρα"

Ε: "Να δοκιμάσουμε. Θεοκρατία με θεό-βασιλιά εμένα"

Μ: "Και βλάσφημος και ανθέλλην. Στον Κιάδα θα έπρεπε να σε πετάξουν. Θεέ μου, συγχώρα με"

Ε: "Στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηνών; Ο Ξένιος Ζευς δεν θα οργιστεί για να κάψει τις σοδειές σας;"

Μ: "Ο Ζευς γυρίζει με τον Φοίβο Απόλλωνα καβάλα στο διαστημόπλοιο από τον Σείριο. Τότε θα δείτε όλοι σας"

Ε: "Τελικά είστε ελληνορθόδοξοι ή παγανιστές;"

Μ: "Ο ελληνισμός και ο χριστιανισμός είναι ένα. Το είπε και ο Ιλυακόπουλος και ο Λιβελόπουλος"

Ε: "Τα εν Ελλάδι trolΛ. Πώς ακριβώς είναι το ίδιο ένας πολιτισμός και μια θρησκεία;"

Μ: "Οι Ρώσοι εκφράζουν αυτή την ενότητα. Ορθόδοξοι και φιλέλληνες. Και σε περίπτωση πολέμου θα μας στείλουν τα τομπούλεφ τα βομβαρδιστικά και θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη και τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά και την Αγιά Σοφιά και τα ευζωνάκια και τον Αθανάσιο Διάκο και τον μπακλαβά και το Ιράν και την Ινδία, που προέρχεται από το Ιν-Δία και είναι ελληνική.

Ε: "Ήταν πολύ in εκεί ο Δίας;"

Μ: "Όσο και να διαστρεβλώσεις τα καθαρά και ξάστερα ελληνικά λόγια μου, η Ελλάδα μας ζει. Η Ελλάδα μας ζει μέσα στην παράδοσή μας"

Ε: "Και τι παραδώσατε εσείς στα παιδιά σας, κοπροκέφαλοι χιμπατζήδες; 'Frappe riiiiii eladAra 4ever...!!!';

Μήπως: 'Τέσσερα χαρτιά κουζίνας πέντε ευρώ! Είναι από το άσπρο το χαρτί! Το απαλό! Το λευκό! Είναι από τη Θεσσαλονίκη! Το ακριβό!';

Τι παραδώσατε στη γλώσσα, που από το 'τα πάντα ρει' κατέληξε στο 'ta panda riiiiiiii';

'Τα έθνη δεν φονεύονται ούτε δια της πείνης, ούτε δια των χρεωκοπιών, ούτε δια της ήττης· φονεύονται δια της ιδέας' έλεγε ο Δημητρακόπουλος εκατόν έντεκα χρόνια πριν, στη Χρυσή Διαθήκη του. Σάμπως τη διαβάσατε;"
 
Μ: "Άσε αυτά τα θολοκουλτουριάρικα για κανέναν άλλον. Εμείς οι Έλληνες και αγράμματοι πάλι έξυπνοι είμαστε. Δεν χρειαζόμαστε εμείς φωστήρες. Έχουμε και μια παρέμβαση από το κοινό. Αν είστε Ελληνίδα, παρακαλώ, μιλήστε"

Τυχαία Μέτρια Γριά: "Εμείς, παιδί μου, αμόρφωτοι και χωρίς πανεπιστήμια μια χαρά τα καταφέραμε. Τους δυτικούς να φοβάσαι. Τους σπουδαγμένους. Κοίτα εσύ να πάρεις τα χωραφάκια σου και μια καλή γυναίκα και θα τα βγάλεις πέρα. Άιτ', θα βγει και η ζωή, άμα θέλει ο Θεός"

Ε: "Άμα δεν θέλει, δηλαδή, νεκροζώντανος θα γίνω; Τρίζουν τα κόκαλα τού Μάσλοου· η βάση τής πυραμίδας του έγινε κορυφή. Κάτι τέτοιοι θεόχαζοι μίζεροι με ενδοκρανιακή κοπριά πιο απολιθωμένη κι από το δάσος στη Λέσβο είχαν τόσες δεκαετίες τα ηνία. Σκέτη ελληνωδία είναι· μην προσβάλλουμε διαρκώς και τους τράγους"

Μ: "Παρακαλώ μην αναφέρετε ονόματα Εβραίων"

Ε: "Σαμαριτών επιτρέπεται; Σαμάρι γαϊδάρου; Samara από το the Ring; Σαμαράς;"

Μ: "Ναι, να τον θάψουμε αυτόν. Είδες που γίναμε αδολφοποιτοί;"

Ε: "Μαζέψου, παρδάλω. Πιστεύω πως η ιστορία θα ονοματίσει στα ισπανικά τον εκλογικό χάρτη των δεύτερων εκλογών τού 2012. Θα τον πει el mapa. Σκέφτομαι να αρχίσω να τον τυπώνω σε πανάκια προσώπου με επίστρωση γυαλόχαρτου για να το τρίβω στη μάπα των στρουμφ και γιουσουφ που θα μυξοκλαίνε τον χειμώνα, όταν δεν θα έχουν σύνταξη και μισθό ούτε για γαλέτες εκατονταετίας"

Μ: "Έχουμε παρέμβαση από το κοινό. Μιλήστε, συνΈλλην"

Τυχαίος Μέτριος Γέρος: "Εγώ και με εκατό ευρώ σύνταξη να μείνω, δεν με νοιάζει. Σύνταξη να έχουμε, κι ας είναι και μικρή. Εγώ 1,8 € τη μέρα να έχω να παίρνω ένα ψωμί και ευχαριστημένος θα είμαι"

Ε: "Για το παζάρι; Για την εκκλησία; Για φάρμακα και γιατρούς; Για τα νοσοκομεία;"

ΤΜΓ: "Σκατά είναι τα νοσοκομεία· θέλουν και να τα πληρώνουμε. Όλο διπλές και τριπλές εξετάσεις και ακτινογραφίες και όλα από την τσέπη μας"

Ε: "Αν είχατε Κάρτα Πολίτη και Ψηφιακό Ιατρικό Φάκελο, δεν θα χρειαζόταν να κάνετε διπλές και τριπλές εξετάσεις. Θα υπήρχαν όλες στο ιστορικό σας"

ΤΜΓ: "Αυτές οι κάρτες και τα μπαρ-κόουντ και τα μικροτσίπ και τα ραδιοκύματα και οι κεραίες και οι συχνότητες είναι όλα του σατανά! Φακέλωμα είναι! Το χάραγμα είναι! Καλύτερα να πεθάνουμε, παρά να μας χαράξουν! Ωραία τα λες εσύ, αλλά μήπως είσαι του 666; Και ο αντίχριστος ωραία θα τα πει για να μας χαράξει. Μήπως είσαι ο αντίχριστος; Ε; Ε;"

Ε: "Σιγά σιγά, μη πάθετε κανένα εγκεφελλικό. Έταξαν αποποινικοποίηση τής κάνναβης στις εκλογές, ε; Γι' αυτό μαζέψαν τρια εκατομμύρια ψήφους τα κυβερνητικά κόμματα;"

Μ: "Υπονοείτε πως ο ελληνικός λαός δεν ξέρει να ψηφίζει;"

Ε: "Ναι, μωρή πατσαβούρα. Ο ελληνικός λαός είναι κουτοπόνηρος, θρασύτατος, κλέφτης, αμόρφωτος, γιδόβλαχος και σκλάβος τα τελευταία δύο χιλιάδες τριακόσια χρόνια. Και τον τελευταίο μισό αιώνα έγινε και φλώρος. Ο φουστανελάς έγινε φου Σταρ Ελλάς· απ' τον τσολιά στα τσόλια. Τι μου αυτοεξυμνείστε συνέχεια, μέτριες βδέλλες;"

Μ: "Επειδή συμφωνούμε, δεν θα αντιβρίσω. Έπρεπε ο Ελληνικός Λαός να στηρίξει το μόνο ελληνικό εθνικιστικό κόμμα"

ΤΜΓ: "Εμείς από πάντα στο σπίτι μας την παραδοσιακή Δεξιά ψηφίζουμε. Ο παππούς μου με όρκισε πριν πεθάνω εμένα. Μου είπε: 'Παιδί μου, δυο πράγματα να θυμάσαι από μένα. Να μην γίνεις κομμουνιστής και ντιγκιντάνγκας'. Ψήφο ζωής δίνουμε εμείς οικογενειακά. Ψωμί κι ελιά και Κώτσο βασιλιά!"

Ε: "Απ' τις Ιλιάδες στους βασιλιάδες"

Μ: "Ένα Putsch χρειάζεται η δημοκρατική δεξιά σας. Φανερώθηκε ο ιλλουμινάτος παντεπόπτης οφθαλμός τού σαμαροπροέδρου σας, του Sauron. Οφθαλμική επέμβαση, ναι. Και καλά τώρα"

Τυχαίος Μέτριος Μεσήλικας: "Μια Πουτς στα μούτρα σου. Εγώ ψήφισα δημοκρατική αριστερά για αναδιάρθρωση"

Ε: "Α, σου έταξε περεστρόικα; Φάε στη μάπα κι άλλη τρόικα. Φώτης Κουνέλης. Δες τον πως πηδά Δεξιά κι Αριστερά"

Μ: "Δεν σας έδωσα το λόγο, κύριε. Για πες μας, λοιπόν, Ερεβιέραξ εξυπνάκια, πώς θα ορθοποδήσει το ελληνικό κράτος, αφού δεν σου αρέσουν οι προτάσεις τού μοναδικού ελληνικού εθνικιστικού κόμματος που ήδη ξεκίνησε τις ανθρωπιστικές δράσεις του"

Ε: "Αφήνω τις ανθρωπιστικές δράσεις του κάθε γιδόβλαχου φασίστα που θέλει να το παίξει Αλ Μπατσίνο στην άκρη για την ώρα.

Δεν έχω να προτείνω ανασύσταση τού ελληνικού κράτους, γιατί, πολύ απλά, οι Μπέλληνες είναι ανίκανοι να διατηρήσουν κράτος. Εδώ μια μαζική διαμαρτυρία δεν μπορούν να κάνουν. Αγανάκτησαν, αντάριασαν, κατέβηκαν στο Σύνταγμα να απαιτήσουν μέλλον, κι οι μπάτσοι ήταν απέναντί τους και τους έδερναν, λες και το δικό τους μέλλον είναι σαφώς εξασφαλισμένο. Κι ύστερα λάκισαν. Λογικό είναι. Το πολύ πολύ να επιστρέψουν σε φατρίες· μέχρι τους δεσμούς αίματος φτάνει ο εγκέφελλός τους· κι αρκετές φορές δεν φτάνει καν μέχρι εκεί.

Η μπυροκοιλάρα τους είναι ξόανο λατρείας. Ας έχουν αυτοί να τη γεμίζουν με κλοπιμαία, κι ας ζήσει ο γείτονας με τα πέντε παιδιά κάτω από τη γέφυρα. Μια γίδα μια φορά κουνούσε την ουρά και μάσαγε γερά. Δεν έχει νόημα να μιλάω και να γράφω πλέον. Τα ίδια και τα ίδια θα λέμε συνέχεια; Το κοινό στο οποίο απευθύνομαι τα ξέρει ήδη. Κι εγώ ο ίδιος τα έχω ξαναπεί.

'Ξύπνα, καημένε μου Τραγιά. Ξύπνα, σου πήραν τα παιδιά' έλεγα, αλλά φαίνεται πως ο Τραγιάς ήταν πάντα ξύπνιος. 'Ξύπνιος είναι αυτός. Κλέβει το κράτος' έλεγαν και λένε ακόμη μεταξύ τους στα μαντριά τα κοντόφθαλμα παράσιτα με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Έτσι είναι. Ο ψεύτης και ο κλέφτης χαίρονται μέχρι να τους πυροβολήσεις· μετά είναι νεκροί"

Μ: "Δηλαδή υποστηρίζετε τους τρομοκράτες; Τρομοκράτης και αναρχικός είστε;"

Ε: "Υποστηρίζω το Χάος. Το Χάος πάντα φανερώνει τον πραγματικό πολιτισμό του κάθε λαού. Πόλεμος πατήρ πάντων. Αν δεν υπάρξει αναταραχή, δεν γεννιέται τίποτα. Κι αφού δεν υπάρχει ανάπλαση ιδεών, εξέλιξη του ανθρώπινου πνεύματος, εμβάθυνση στα όρια των καινοτόμων επιστημών, η αναταραχή θα πρέπει αναγκαστικά να έχει υλική υπόσταση.

Ίσως, στην καλύτερη των περιπτώσεων, να μπορέσουν να συντηρήσουν πόλεις-κράτη. Φυσικά, αυτό θα προαπαιτούσε πλήρη αυτονομία αγαθών. Με τα δύο τρίτα των τοπικών βιοτεχνιών να έχουν βουτήξει στην χρεωκοπία σαν τον Αιγαία στο πέλαγος, τις βιομηχανίες να έχουν μετοικήσει σε χώρες τού πρώην ανατολικού μπλοκ για να εκμεταλλευτούν φθηνότερους σκλάβους, το μόνο πράγμα που σίγουρα παράγουμε καθημερινά σαν κράτος είναι κίνηση πακέτων ip στο internet. Κάποτε το μοναδικό προϊόν made in China που θα αναζητούσε ο μέσος αστός ήταν η πάπια Πεκίνου. Σήμερα, με καθησυχάζει τουλάχιστον που δεν αναπνέουμε κινέζικο αέρα από κονσέρβα.

Αλλά αυτό είναι το τίμημα τής οικονομικής παγκοσμιοποίησης. Ελεύθερη αγορά που πατάει στην παιδική πλάτη πεντάχρονων εργατών για να βάλει ένα ακόμη cent πάνω λόφο τού τεχνητού πλούτου. Γιατί το χρήμα δεν είναι απλά μέσο συναλλαγών· είναι ορισμένο από τον άνθρωπο αγαθό. Το ναρκωτικό που μας προμηθεύουν με γδάρνεια οι τράπρεζες. Είμαστε η ντροπή της φυσικής επιλογής. Ένας πιθανός εξωγήινος πολιτισμός θα μας έλιωνε σαν τα σκουλήκια που βάζουμε ένα αγαθό πλαστής αξίας και κενό φυσικού πλούτου πάνω από την ολοκλήρωση και την εξέλιξη τού ανθρώπινου είδους.

Βουτηγμένοι στο συντηρητισμό, την απόρροια τής δουλείας, της μιζέριας και της κουτοπονηριάς, επί εκατονταετίες, οι Μπέλληνες ήταν και είναι αμύνοντες. Απωθούν την αλλαγή, αποπέμπουν την βελτίωση. Κι όμως, το μικρό πρώτο βήμα προς την εξέλιξη τού νου είναι η αλλαγή τής γραφής ενός φθόγγου τής παρούσας κατάστασης· από αμύνοντες σε αμείνοντες.

Μ: "Με ενημερώνουν, όμως, ότι άλλος ένας πενηντάχρονος συνΈλλην κινδυνεύει να βουτήξει από την ταράτσα του. Έχει κρεμαστεί με ένα μακρύ σκοινί από την βάση τής κεραίας τής πολυκατοικίας στην οποία διαμένει και τραγουδάει δυνατά "κούνια μπέεεεεεεεεεεεεε-λα", απειλώντας να αφήσει το σκοινί για να δώσει τέλος στη ζωή του, η οποία δεν φαίνεται να έχει πια κάποιο νόημα χωρίς αποκωδικοποιητή για το νέο ψηφιακό σήμα των τηλεοπτικών σταθμών. Αυτό το συγκινητικό κοινωνικό γεγονός θα καλύψει λεπτό προς λεπτό το ελικόπτερο τού ΕΣΚΑΣΕ που θα βρίσκεται εκεί σε λίγη ώρα. Οπότε, παρακαλώ, ολοκληρώστε στον ελάχιστο χρόνο που μας απομένει"

*Παύση*

*Σκέφτομαι: "nothing to do here anymore"

*I must go. My mothersheep needs me*

Ε: "Μιας που είμαστε στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, προτείνω να στήσουμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες φανάρια στις τέσσερεις γωνίες του· να βγάλουν τουλάχιστον τα παιδιά μας κανα φράγκο"



Γνωρίζετε τη βέρα ελληνική προστάτιδα θεά Ειλείθυια;



Let us troll the dice

12 σχόλια:

  1. Είναι "Θεέ μου σχώρα με" πρόσεχέ το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα προσπαθήσω να το προσέξω, αλλά είναι ύπουλα αυτά· μπορούν ανά πάσα στιγμή να σου ξεφύγουν και να κρυφτούν στο πλησιέστερο δάσος.

      Διαγραφή
  2. "Ξέρω γιατί τα γράφεις όλα αυτά... Επειδή δεν έχεις χωραφάκια και μια καλή γυναίκα. Αν το σκεφτείς, δε θα σε πιάσει ύπνος για ένα μήνα. ;-) "...

    ...τάδε έφη η φωνή-συνείδηση της γιαγιάς σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς, έχω ενσαρκώσει τη συνείδησή μου σε έναν μικρό μουγκό γρύλο, σαν αυτόν τής Μουλάν.

      Διαγραφή
  3. Τι συμβαίνει όταν ένας μικρός μουγκός γρύλος συναντά έναν μεγάλο τυφλό σαμουράι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας ντολμάς πέφτει από το πιρούνι μιας φουρνάρισσας στις Πρέσπες· το φαινόμενο τής πεταλούδας.

      Διαγραφή
    2. Μπορει το φαινόμενο να παλινδρομήσει;;

      Διαγραφή
    3. Μόνο με την ελεύθερη βούληση τού ντολμά, που θα αυτοπιρουνωθεί μηδενίζοντας την ολική μεταβολή τής εντροπίας θαυματουργικά.

      Διαγραφή
  4. Να με συμπαθάς δεν έθεσα το ερώτημα σωστά.

    Τώρα έχουμε μια μονόδρομη σχέση
    Μικρός μουγκός γρύλος συναντά σαμουράι => Ντολμάς πέφτει απο φουρνάρισσα

    Το αντίστροφο ισχύει;
    Ντολμάς πέφτει από φουρνάρισσα => Μικρός μουγκός γρύλος συναντά σαμουράι.

    Ρωτώ την επιστημονική σας γνώμη.

    Υγ: Αν η σχέση τελικά είναι σχέση ισοδυναμίας, ζητώ την άδειά σας να κάνω την ρετρό Ιαπωνία πουτάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σχέση ισοδυναμίας, με χώρο τιμών που υλοποιείται για χρόνο t < (T-150) (έτη), όπου Τ η τρέχουσα χρονική στιγμή σε έτη.

      Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι ότι θα προκληθούν μαζικές αλλαγές στο παρελθόν, αλλά ότι οι ντολμάδες έγουν γίνει είδος πολυτελείας. Αν ήταν γαλέτες στη θέση τους, τότε ίσως να ήταν εφικτό το μπάχαλο.

      Διαγραφή

Τζιτζικοκραύγασε τώρα που μπορείς. Ο τελευταίος αναγνώστης που έκανε αρνητικό σχόλιο ήταν ο Ακέφαλος Καβαλάρης. Αν και τότε ήταν σκέτο Καβαλάρης.