Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Θέρετρο παπαραλόγου

"Αν η Μπελλάς καταστραφεί, αρκεί μια ελιά 
και τρία γίδια για να ξεκινήσουμε από την αρχή"


Έχει καταντήσει γελοίο. "Η Χρυσή Αυγή μοιράζει τρόφιμα, προστατεύει τις γριές, φωνάζει μέσα στη Βουλή, δεν είναι κλέφτες και προδότες σαν τους άλλους. Τους είδαμε και τους άλλους, τούς δημοκράτες". Φτάνει. Ως εδώ και μη παρέκει.

Αυτή η ανάρτηση δεν έχει σκοπό να θίξει αυτονόητα ζητήματα, όπως την εγκληματική φύση τού νεοναζισμού αλλά να ροπαλιάσει -ξανά-, σαν τον Κέβιν Σόρμπο, τα ιερά οστά των γιαουρτόβλαχων Μπελλήνων που τον περιθάλπουν, ξεστομίζοντας φωνητικές πορδές σαν την προαναφερθείσα.

Δεν πρόκειται να μιλήσω για την ανυπέρβλητη αξία μιας ορθά δομημένης δημοκρατίας· δεν υπάρχει λόγος. Οι αναγνώστες που την αναγνωρίζουν δεν χρειάζονται επιβεβαίωση από τα λόγια μου, ενώ οι τσιμεντοκέφαλοι νεοναζί ουρακοτάγκοι έχουν αποκόψει κάθε επαφή με το περιβάλλον, σε βαθμό που καθιστά ανούσια την επιχειρηματολογία. Αντίθετα, θα μιλήσω για τους μετριοπαθείς, τους πειθήνιους σκλάβους, τους μίζερους και άπραγους που στελεχώνουν την χαοτικά κινούμενη μάζα. Γιατί αυτοί είναι που πρώτοι εναγκαλίστηκαν τούς αμοιβαδόμυαλους νεοναζί, όχι επειδή συμφώνησαν μαζί τους πολιτικά, αλλά επειδή έκαναν άμεσα γοριλοκινήσεις, άλλες ακραίες και άλλες απλούστατες, τις οποίες οι πρώτοι επιθυμούσαν να δουν, αλλά όχι να τελέσουν.

Θα αναπτύξουμε, φυσικά, τον αρρωστημένο ψυχισμό τού άπραγου, ο οποίος λόγω βαρεμάρας και μιζέριας καταπνίγει κάθε υγιή μορφή αντίδρασης, μέχρις ότου αυτή να μετουσιωθεί σε ποθούμενη βιαιοπραγία, αλλά εξάπτεται γλυκά όταν εξωτερικεύεται αυτή η κρυφή του μανία μέσα από τα χιμπατζοχέρια των νεοναζί, χωρίς αυτός να χρειαστεί να κουνήσει ούτε καν το δαχτυλάκι του.

Για να προσεγγίσουμε θεωρητικά αυτόν τον ψυχισμό ας βουτήξουμε μέσα στο κρανίο ενός αρχετυπικού Μπέλληνα ενσαρκωτή του, αφού φορέσουμε ολόσωμη στολή βιολογικής προστασίας, μη μας μπει και κανένα σκατό στη μύτη.

"Γιατί αυξήθηξαν έτσι ξαφνικά τα ποσοστά τής Χρυσής Αυγής;" αναρωτιέται η σύσσωμη διαδικτυακή και έντυπη κοινή γνώμη. Η απάντηση είναι λιτή και κυριολεκτική: "δώσε θάρρος στον χωριάτη". Τα γεγονότα πίσω από την αύξηση είναι απλά και εξαρτώνται από μια και μοναδική διαπίστωση: οι ψηφοφόροι της είχαν πάντα τη μανία τού νεοναζί μέσα τους.

Μετά την κατάρρευση τής δικτατορίας, αυτοί οι μίζεροι μανιακοί σκλάβοι δεν είχαν την ευκαιρία να ψηφίζουν ακροδεξιά, αφού το υπερακροδεξιό κόμμα τής Χρυσής Αυγής ιδρύθηκε το 1985 και συμμετείχε σε εκλογές για πρώτη φορά το 2009, άρα αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν με την κεντροδεξιά. Με τη μάσκα τού δεξιού δημοκράτη επήλθαν και τα οφέλη των βυσμάτων, επομένως δεν χρειάστηκε και πολύ για να καταπίεσουν τον βαρβαρισμό τους. Εξάλλου, εκείνη την περίοδο η ακροδεξιά δεν ήταν καν "πολιτικά ορθή".

Κι ύστερα, μετά την χρόνια πώληση ψήφων στην κεντροδεξιά για εξασφάλιση αταίριαστων θέσεων στο δημόσιο και λήψη υπέρογκων μισθών σε σχέση με τα προσόντα τους, εμφανίστηκε στο εκλογικό προσκήνιο η δεξιά, κι αργότερα η ακροδεξιά. Αρκετοί αποφάσισαν να πετάξουν τις μάσκες τού κεντροδεξιού δημοκράτη και να απελευθερώσουν την πραγματική τους φύση. Άλλοι, όμως, κι αυτοί ήταν οι περισσότεροι, φοβήθηκαν ότι θα χάσουν την θέση και τον μισθό που απέκτησαν παράνομα και παρέμειναν πιστοί στις ψηφο-οικονομικές συναλλαγές τους με την κεντροδεξιά.

Τα καταστροφικά για την οικονομία τής χώρας γεγονότα που ακολούθησαν τις εκλογές τού 2009, όμως, ήταν καθοριστικής σημασίας για την αποχώρηση των μασκοφόρων ψηφοφόρων από την πατροπαράδοτη κεντροδεξιά. Και λέω για την οικονομία και όχι για την κοινωνία, γιατί η δεύτερη ήταν ήδη θρυψαλισμένη. Όλα κι όλα· τα λεφτά που έβγαλαν με την παρανομία τού μπάρμπα τους δεν θα τα αγγίξει κανένας. Έτσι, το ποσοστό τής υπόλοιπης δεξιάς αυξήθηκε αλματωδώς μέσα στα τρία χρόνια που ακολούθησαν. Αφού πρόλαβαν να απομυζήσουν αρκετό πλούτο, και ήταν πλέον διασφαλισμένοι, γιατί να μην υποδυθούν αυτή τη φορά τα θύματα διαφθοράς, τούς προδομένους, θιγμένους και κλεμμένους; Τώρα που αποθήκευσαν λίπος, γιατί να μην δαγκώσουν το χέρι που τούς τάιζε;

Κι αν είναι εφικτό να δαγκώσει άλλος αυτό το χέρι, γλυτώνοντάς τους από τον κόπο τής πράξης, της δράσης, της σκέψης, τής κρίσης, τής δόμησης, γιατί να μην ξεπουλήσουν σ' εκείνον την ψήφο τους, ώστε να τα κάνει όλα λαμπόγυαλο; Έτσι κι αλλιώς, πάντα τυχοδιώκτες και άρπαγες ήταν. Δεν τους απασχολεί η δόμηση, αλλά η αποσάθρωση· αυτή προσφέρει πύλες ανοιχτές για λεηλασία.

Στην αρχή ήταν ζήτημα συμφέροντος και προάσπισης τής απραξίας. Ύστερα γνώρισαν και την ιδεολογία. Δεν είναι νόστιμη η ιδέα τής εκ γενετής ανωτερότητας; Όταν είσαι άπραγος, παράσιτο, δούλος, μίζερος και δεν προσφέρεις το παραμικρό θραύσμα λίθου στο οικοδόμημα τής Ανθρωπότητας, κάπως πρέπει να αντισταθμίσεις την μετριότητά σου. Τι πιο εύκολο από τον ορισμό μέσω τής διαφορετικότητας; Γιατί να συγκριθείς με τους Αλεξανδρινούς φιλοσόφους και γραμματικούς και τον αναγεννησιακό πολυμαθή; για να νιώσεις σκουπίδι; Καλύτερα να συγκριθείς με τον λαθρομετανάστη που τρώει σκουπίδια κάτω από τη γέφυρα. Απλή τελολογία.

Ο μίζερος μέτριος Μπέλληνας δεν είναι ούτε άλογος, ούτε παράλογος· είναι παπαράλογος. Όλες του οι πολιτικές μεταστροφές ακολουθούν την λογική διαδικασία που παρουσιάστηκε παραπάνω. Ακόμη κι αν αυτή πηγάζει από μια ψευδή παπαριά, όπως για παράδειγμα την φυλετική ανωτερότητα, όλες οι κινήσεις του δομούνται επί αυτής με λογικό σκοπό την διαφύλαξη τής απραξίας του. Και επειδή αυτή του η παπαραλογική είναι ολοπρόφανα κατακριτέα και καταρρίπτεται εύκολα ως προερχόμενη από ψευδή προκείμενη πρόταση, χρειάζεται ομοϊδεάτες. Τους χρειάζεται για να τον υπερασπιστούν, είτε ουρλιάζοντας σαν αούγκανοι, είτε ξυλοκοπώντας, είτε προπαγανδίζοντας· ελάχιστα τον ενδιαφέρει το μέσο. Ο σκοπός είναι να νιώσει ότι δεν είναι μέτριος, χωρίς, όμως, να αναγκαστεί να αλλάξει, να μάθει, να διδάξει, να δημιουργήσει, να πράξει.

Αυτός είναι ο ψυχισμός τού άπραγου παπαραλόγου. Ο χίπστερ Μπέλλην ήταν νεοναζί πριν την Χρυσή Αυγή.

Επιτρέψτε μου, τώρα, να τους/σας ουρλιάξω στη μάπα μερικές παρατηρήσεις μου, χωρίς να πατήσω Caps Lock.

1. Όταν προτιμάς τη frapedia αντί για τη wikipedia, δεν σου φταίει κανείς που είσαι αγράμματος. Εσύ φταις. Στην κοινωνία τής ελεύθερης πληροφορίας είναι έγκλημα να είσαι αμόρφωτος. Και μη μου πεις ότι δεν μπορείς να διαβάζεις από την οθόνη· όλη μέρα διαβάζεις "ενημερωτικά" σκουπιδοblogs.

2. Μην περιμένεις ψευδοσωτήρες να εξαγοράσουν αφιλοκερδώς το χρέος σου, ζώον. Αν τους ενδιέφερε η ανάπτυξη, θα μετέφεραν τις βιομηχανιάρες τους στο εσωτερικό. Αλλά ακόμη κι αν επιθυμούν να σε απαλλάξουν αλτρουιστικά από τα δάνεια, δεν σου αξίζει. Αν σε απασχολούσε το χρέος, δεν θα περίμενες να σου φτάσει η σούβλα στο πάγκρεας το 2012· θα έπραττες από το 1995· το ίδιο κι αυτοί.
 
3. Μην λασπολογείς περί της μετανάστευσης των νέων. Εσύ φταις. Εσύ και η μάνα σου ψηφίζατε τα τελευταία τριάντα χρόνια, όχι οι νέοι. Εσύ έχτισες έναν πύργο από κοπριά, άρα εσένα να πέσει να πλακώσει. Δεν χρωστάει κανένα παιδί να τα λουστεί και να υποστεί στέρηση τής αξιοπρέπειάς του και του δικαιώματός του στη ζωή, επειδή εσύ έκλεβες με βύσμα επί δεκαετίες τα λεφτά που σήμερα θα πήγαιναν στην παιδεία, την υγεία και τον βασικό μισθό του. Στην καλύτερη, θα σου κάνει την χάρη να έρχεται μόνο για διακοπές, γιατί υπάρχουν και τα παράλια τής Τουρκίας που βλέπουν Αιγαίο, ξέρεις.

4. Όταν ολόκληρη η οικονομία τής χώρας βασίζεται στον τουρισμό, μην απορείς που την αντιμετωπίζουν όλοι σαν θέρετρο, Έλληνες και μη. Και μην φωνάζεις "έξω οι ξένοι", γιατί αυτοί είναι που σου φέρνουν λεφτά για να αγοράσεις ένα καρβέλι ψωμί. Κι αν μιλάς για τους λαθρομετανάστες, θυμήσου τι καλά που ήταν το '95, όταν σου μάζευαν για πέντε χιλιάρικα όλη μέρα τα ροδάκινα και τα κεράσια και σου έβοσκαν τα πρόβατα για να κάνεις εσύ τον μάγκα στα καφενεία, στρούγκε. Πού περίμενες να πάνε μετά; Στις Μπαχάμες;

5. Μην διαμαρτύρεσαι για τον απόλυτο έλεγχο τής ΔΕΗ πάνω στη ζωή σου κάθε καλοκαίρι, όταν κάνεις διαδηλώσεις για να εκδιώξεις τις επενδύσεις που θα γίνονταν σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - αναφέρομαι, κυρίως, στους Κρητικούς. Και, κυρίως, μη φωνάζεις πως σε απασχολεί η διατάραξη τού φυσικού περιβάλλοντος, λες και οι ΑΠΕ είναι ρυπογόνες, αμόρφωτε, όταν περνάς σύστημα αυτόματου ποτίσματος στα δάση για να θεριεύουν οι χασισοφυτείες σου. Μήπως παίζουν τίποτα χασισοχωραφάκια στις πιθανές περιοχές εγκατάστασης συστημάτων ΑΠΕ και σε πονά η ψυχή σου;

6. Μην αναρωτιέσαι "γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα για τους προδότες πολιτικούς", όταν έχουν γίνει δεκτές από το Συμβούλιο τής Επικρατείας τόσες μηνύσεις εναντίον τους, αλλά ούτε καν η αριστερή σου αντιπολίτευση κι οι αγωνίσταροι δεξιοί σου Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θέτουν το θέμα τής άρσης τής βουλευτικής ασυλίας για να εκδικαστούν οι υποθέσεις. 

7. Μην υπερασπίζεσαι τα σώματα ασφαλείας, επειδή είναι χρόνια στην υπηρεσία και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, επειδή φοβούνται την απόταξη, όταν υπάρχουν χοντροκέφαλοι που δήλωσαν φέτος σχολή αστυφυλάκων. Πρώτα κατάπιαν το σκατό μέχρι το στομάχι και τώρα δικαιολογούνται επειδή δεν μπορούν να το φτύσουν; Και κυρίως, μην τους υπερασπίζεσαι, όταν ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, επειδή τους βγάζει από τον κόπο να κάνουν τη δουλειά τους ή τους κάνει πλάτες για έκτροπες παραβατικές συμπεριφορές.

8. Μην ξαναπαραπονεθείς για τριπλές ακτινογραφίες, ουρές αναμονής σε πρώτες βοήθειες, εξετάσεις που πρέπει να γίνουν σε μεγάλο νοσοκομείο τετρακόσια χιλιόμετρα μακριά, λανθασμένες διαγνώσεις και αδιέξοδη γραφειοκρατία, όταν διαδηλώνεις για την Ψηφιακή Κάρτα Πολίτη, μυγοχάφτη. Όταν δεν θέλεις να υπάρχει ψηφιακή διασύνδεση των υπηρεσιών και Ενοποιημένος Ιατρικός Φάκελος, θα κάθεσαι να πεθαίνεις ήσυχα στη γωνία σου, σαν καλός Ζουλού, περιμένοντας να συσσωρευτεί η απαραίτητη χαρτούρα, αν δεν ξέχασες και καμιά εξέταση στο σπίτι, χωρίς να μας σπας τα νεφρά.

9. Μην αγχώνεσαι καθόλου για την πώληση ληγμένων τροφίμων. Έτσι κι αλλιώς, δεν θα τα αγοράσεις. Τα τρόφιμα αυτά είναι τέχνασμα αφαίμαξης μέχρι και της τελευταίας δεκάρας από άστεγους, άνεργους και άπορους, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς τα έψαχναν και τα έτρωγαν όταν απορρίπτονταν σωρηδόν στις χωματερές. Μη μου πεις πως ξαφνικά ενδιαφέρεσαι για την υγεία και τη θνησιμότητα των αστέγων. Τι έκανες για να το αλλάξεις αυτό από το 2002; Αύξησες την τιμή των προϊόντων χαμηλού κόστους από 150 δρχ σε 1.50€, επειδή "έμοιαζαν τα κέρματα"; 

10. Δεν θα με πείσεις να ψηφίσω Χρυσή Αυγή, λέγοντάς μου ότι "μοιράζει τρόφιμα και δεν χρησιμοποιεί ξύλινο λόγο στη Βουλή"· αυτά είναι αυτονόητα. Δεν με νοιάζει το "γιατί δεν τα κάνουν και άλλοι;". Να τα κάνουν. Θα προσλάμβανες για νταντά έναν παιδόφιλο, επειδή απλά μοιράζει καραμέλες στην παιδική χαρά; Δεν θα με πείσεις, λέγοντας "γιατί κράζουν όλοι την Χρυσή Αυγή;". Δεν θα διαλέξω για σαπούνι ανάμεσα στις κουράδες εκείνη που -κατά τη γνώμη σου- είναι η πιο μοσχομυριστή. "Η Χρυσή Αυγή δεν κλέβει και δεν προδίδει". Ούτε και τα θαλάσσια αγγούρια. Θες να τα κάνουμε κυβέρνηση;

Και παράλληλα:

Οι Νορβηγοί δεν έχουν τι να κάνουν το πλεόνασμα 162.5% τού ΑΕΠ τους -μην κραυγάσεις "ας τα δώσουν σ' εμάς", σιχαμερέ ζήτουλα-, και χτίζουν νοσοκομεία στην καταπονημένη Ασία.

Οι Ιάπωνες φτιάχνουν προσθετικούς κώλους με φυσιολογικό ορό στο μέτωπό τους και χρηματοδοτούν άνιμε μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού τους.

Ο Άνθρωπος ετοιμάζεται να πάει στον Άρη και δίνει στην μαζική κυκλοφορία ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φορτίζουν με φωτοβολταϊκά.

Κι ο Μπέλληνας πατριώτης προσφέρει διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις για προσβλητικές θεατρικές παραστάσεις, βλάσφημες σελίδες στο facebook και στοχευμένη μαζική προβολή τούρκικων σήριαλ.Ποιο ον το πρωί στέκεται στα τέσσερα, το μεσημέρι στα δύο και το βράδυ στα τρία;

Ο Μπέλλην. Στα τέσσερα βόσκει, στα δύο ψηφίζει και στα τρία ζητιανεύει, απλώνοντας το τέταρτο.

Χτυπήστε τα τούρκικα με μπελληνικό πολιτισμό. Γυρίστε το "Die Μπέεelle".


Θα γίνει και τουριστικό σποτάκι· 
μπορεί και γιαούρτι.

2 σχόλια:

 1. Δύο φακτς που δεν συνεπολόγισες
  - Οι ψηφοφόροι της ΧΑ(sic) είναι τα χαμηλότερα εισοδήματα(δεν είναι αυτή ακριβώς η έρευνα που είχα δει αλλά μοιάζει) τα ψηλότερα ως ψηλά ψηφίζουν ακόμη αυτό που ψήφιζαν πάνω κάτω.

  - Οι πιο πολλοί βουλευτές της ΧΑ(sick) έχουν κάνει και απο κάποιο έγκλημα που σηκώνει φυλακή πέρα απο ασυλίες κλπ. Αν ήθελαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να τους χώσουν μέσα αύριο θα τους χώνανε.
  Επίσης τα ΜΜΕ παίζουν μόνο τα "ανδραγαθήματα" και όχι τα ""ανδραγαθήματα"" τους.
  Τους σπρώχνουν απο παντού.

  Χαρακτηριστικό του δειλού είναι να τρέχει να φύγει μακριά απο ότι είναι επικινδυνο γι αυτόν.
  Όχι να το ψηφίζει.
  Απλά κρύβουν καλά τον κίνδυνο της ΧΑ(δε ξέρω τι να γράψω εδώ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις, αν και οι δειλοί στην περίπτωσή μας δεν νομίζω πως βλέπουν τον κίνδυνο απέναντί τους, αφού θεωρούν πως είναι ΓΝΥΣΟΙΗ ΚΑΘΑΡΕΙ ΑΙΛΟΙΝΑΙΣ...!!!

   Διαγραφή

Τζιτζικοκραύγασε τώρα που μπορείς. Ο τελευταίος αναγνώστης που έκανε αρνητικό σχόλιο ήταν ο Ακέφαλος Καβαλάρης. Αν και τότε ήταν σκέτο Καβαλάρης.