Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Τραγιά, καημένα μου τραγιά

Δεξιό αρνί: Θα πάμε Σύνταγμα, ρε;

Αριστερό αρνί:
Bah.





Θυμάμαι πως πριν αρκετές βδομάδες, τότε που η αγανάκτησή μου για το δυσοίωνο μέλλον μου είχε χτυπήσει κόκκινο, είχα δεχθεί αρκετές παροτρύνσεις να δημοσιεύσω αυτό.

Προηγήθηκαν κάποιες συζητήσεις στις οποίες μου δόθηκε η ευκαιρία να απαριθμήσω τις προτάσεις μου, οι οποίες τότε ακούγονταν λιγότερο ρεαλιστικές κι από το φινάλε του Χάρι Πότερ, αλλά πολύ πιο καινοτόμες. Θυμάμαι πως είχα πει σε κάποιον τότε: "Ωραία, εγώ θα το γράψω και θα δούμε σε κανα μήνα". Κι ύστερα από μερικές βδομάδες, εντελώς τυχαία, το μάτι μου έπεσε στο group των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα. In your loserface, Τζ. Ρόουλινγκ.

Μετά από τη συγκέντρωση μισού εκατομμυρίου απαυδημένων πολιτών έξω από την ευρύτατη περιοχή της Βουλής την προπερασμένη Κυριακή πίστεψα ότι δεν θα χρειαζόταν να δημοσιεύσω τίποτα σχετικό ξανά. Κι όμως η κατάληξη ήταν αναπάντεχη σαν ταινία του Steven Seagal.

Προχθές, την Κυριακή, γυρνώντας από το Σύνταγμα, έτυχε να ακούσω μια σύντομη κουβέντα μεταξύ δυο γραιών: "Α δεν εχει πολύ κοσμο σήμερα. Το διέλυσαν. Ε κουραστηκαν μαλλον."

Το αποτέλεσμα ήταν να μπω σε έναν δαιδαλώδη, μονοδιάστατο λαβύρινθο έντονου προβληματισμού και διεξοδικής ανάλυσης, τα πορίσματα της οποίας παρατίθενται παρακάτω.

Με γνώμονα τις συγκεντρώσεις αγανάκτησης μπορούμε να κατατάξουμε τους Μπέλληνες πολίτες στις ακόλουθες κατηγορίες:

Αυτοί που παρίστανται και αυτοί που δεν παρίστανται.

Αυτοι που παρίστανται, τώρα, μπορούν με τη σειρά τους να διαχωριστούν σε τρεις υποκατηγορίες:

Αυτοί που παρίστανται για τον χαβαλέ (πιθηκαγκούρια), αυτοί που παρίστανται για να καταστρέψουν τη διαμαρτυρία εκ των έσω (προβιοκάτορες) κι αυτοί που παρίστανται για να πιέσουν με την παρουσία τους και να διαμαρτυρηθούν.

Αυτοί που δεν παρίστανται μπορούν, επίσης, να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες:

Αυτοί που νοιάζονται και στηρίζουν τη διαμαρτυρία νοερά, αυτοί που δεν νοιάζονται (αρνιτιστές) κι αυτοί που την αποδοκιμάζουν (τερψίπρωκτοι).

Προβιοκάτσια: Η δόλια υποκίνηση ενεργειών που αποσκοπούν σε ξέσπασμα βίας, πρόκληση σύγχυσης και εκ των έσω εμφύτευση διασπαστικών τάσεων σε κοινωνικές ομάδες ατόμων και συγκεντρώσεις αυτών. Η προβιοκάτσια διενεργείται πάντα με δόλια διείσδυση στους κόλπους της στοχοποιημένης συγκέντρωσης από καλοπληρωμένους, προβιοφορεμένους λύκους.

Αρνιτισμός: Η τάση για απερίσκεπτη απόρριψη ή αντίσταση με το στανιό (εκ της στάνης) σε προτάσεις ή εντολές. Ο θιασώτης του αρνιτισμού αναγνωρίζεται από τους καναπεδόσχημους γλουτούς του κι από την χαρακτηριστική απάντηση που δίνει εξίσου σε οποιαδήποτε εποικοδομητική ή καταστροφική πρόταση του γίνει, η οποία ομοιάζει με βαριεστημένο βέλασμα: "Bah." (ελλ. "Μπα.")

Για τους αποδοκιμαστές θα σχολιάσω ελάχιστα πράγματα. Στην πλειοψηφία τους είναι ήδη κωματόσκοιλα, οπότε δεν θα έπρεπε να μας ξενίζει ο τομαρισμός τους. Στην παρούσα φάση, κι ενώ στο Σύνταγμα γίνεται σφαγή μετά από επιτυχημένη δράση των κυβαρνητικών προβιοκατόρων, αυτοί θα ετοιμάζονται για κάποιο πάρτι στην Μύκωλο, όπου και σκοπεύουν να περάσουν τους υπόλοιπους 2 μήνες του Καλοκέρατου. Γνήσιοι εκπρόσωποι του Χόμο Σάπιοιενς Σάπιοιενς (βλ. επόμενη ανάρτηση).

Απο άποψη αξιοποίησης χρόνου θεωρώ αποδοτικότερο το να διδάξω στον βρόντο την τέχνη της διαλεκτικής από το να σχολιάσω εκτενώς τους προβιοκάτορες. Αρκεί να αναφέρω το παρακάτω:

Από χθες το Κυνοβόλιο είναι περικυκλωμένο από το αγανακτισμένο πλήθος, το οποίο δεν άφησε πολλές διεξόδους διαφυγής για τους Βολευτές. Οπότε φαντάζομαι πως τους πέρασε από την κοπριά μέσα στο κεφάλι τους να χρησιμοποιήσουν τα υπό του Εθνικού Κήπου τούνελ που συνδέουν το Κυνοβόλιο με την Ρώσικη Εκκλησία στην οδό Φιλελλήνων και το υπόγειο του Μεγάλη Βρετάνια. Καθώς όμως αυτός με τον οποίο τα φάγαμε μαζί και μερικοί ακόμη τόφαλοι δεν θα χωρούσαν στις μουχλιασμένες στοές, η ιδέα έφυγε γρηγορότερα κι από τον καμαριερολάγνο Στρος Καν. Επόμενο ήταν λοιπόν να ξαμολήσουν μερικούς προβιοκράτορες για να προκαλέσουν αρκετή σύγχυση ώστε να φυγαδευθούν τα τομάρια τους σε περίπτωση ανάγκης.

Μετά από το σύντομο σχόλιο θα πηδήξω τους προβιοκράτορες χωρίς τύψεις και θα απευθυνθώ στους αρνιτιστές.

Ανακοινώθηκε νέα επερχόμενη μείωση σε μισθούς και συντάξεις. Σε λίγο καιρό θα σκοτώνεστε με τις γάτες για το ποιος θα πρωτοφάει από τα σκουπίδια.

Σταματήστε να κρίνετε από τον καναπέ το αποτέλεσμα των διαδηλώσεων.

Σταματήστε να λαμβάνετε τις υποθέσεις σαν πραγματικότητα. Η ερώτηση "αν η διαδήλωση δεν πετύχει;" δεν είναι στερεή βάση για να θρονιάσετε τον κώλο σας επί αυτής.

Έχει την ίδια πρακτική αξία με το "αν η γιαγιά μου είχε το Μ...... στο κεφάλι τι θα ήταν;". Μην βιάζεστε να απαντήσετε.



Κι αυτός έχει το Μ στο κεφάλι. Σας μοιάζει για κουμπαράς;


Αντί να αναρωτιέστε για το αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο, σηκωθείτε να το γεμίσετε. Αλλά δεν θα σας υποδείξω εγώ πως να κάνετε τη δουλειά σας. Σαφώς. Αυτό το κάνουν ήδη άλλοι. Απόψε, λοιπόν, ελπίζω να καταλάβετε ότι όχι απλά κοντεύουν να κατασχέσουν τη ζωή την παιδιών σας, αλλά να την καταχέσουν πανηγυρικά. Δράστε κατά βούληση.



Οι "Αγανακτισμένοι" μπορεί να είναι απλά ένα die Mpelle που θα ξεθυμάνει. Από την άλλη, ίσως και να εκραγεί καταπνίγοντας βίαια τόσο τους 300 που κάνουν τους Κινέζους, όσο και τις έμβιες ασπίδες τους, επαληθεύοντας μονομιάς τις παροιμίες: "όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια" και "όποιος δεν παίρνει από λόγια, παίρνει από έργα".

Εγώ, πάντως, σίγουρα κέρδισα το στοίχημα που έβαλα τον Απρίλιο. Ο Μπέλληνας ξύπνησε, συσπειρώθηκε με τους ομοίους του, κατάλαβε τα ψεγάδια της Κοπροεδρευόμενης Κυνοβολευτικής Βλημοκρατίας, αγανάκτισε, κατέβηκε στο Σύνταγμα και τώρα διεκδικεί άμεσα τα πολιτικά του δικαιώματα. Διεκδικεί το δικαίωμά του στη ζωή.


Μένος για όλους, φόλα για έναν.



Απόψε μπαίνει τελεία στα κόμματα.



They have guns. We have guts.

4 σχόλια:

  1. Απολαυστικότατος για μια ακόμα φορά...

    Λοιπόν; Πάμε Σύνταγμα; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρέπει να προμηθευτούμε και αντιασφυξιογόνα, αγαπητή Δήθεν. Όσο προλαβαίνουμε, πριν επιβληθεί για ακόμη μια φορά η Τάνκση, όπως τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήθελα να κατέβω. Σχεδόν από την αρχή. Πριν δεν τα κατάφερα λόγω εξετάσεων, τώρα δε μ'αφήνουν. Τώρα που εκνευρίζομαι πιο πολύ. Τώρα που είναι μεγαλύτερη ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα υπάρξει η κατάλληλη ευκαιρία, Walker! Ένα καίριο χτύπημα χρειάζεται ο γυάλινος πύργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τζιτζικοκραύγασε τώρα που μπορείς. Ο τελευταίος αναγνώστης που έκανε αρνητικό σχόλιο ήταν ο Ακέφαλος Καβαλάρης. Αν και τότε ήταν σκέτο Καβαλάρης.