Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΕΘΕΛαθρεπιβάτης




"Να με πάτε στον αρχηγό σας", βρυχήθηκε περνώντας το δίμετρο, ασημένιο σπαθί του στη σκαλιστή θήκη που κουβαλούσε στη πλάτη του. Τα πλάσματα έγνεψαν καταφατικά και κάλπασαν στα τέσσερα για να εκτελέσουν το θέλημά του, πριν εκείνος εκτελέσει αυτά. Τα ακολούθησε. Με το απύθμενο βλέμμα του έριξε μια ματιά στο περιβάλλον του. Ένα δάσος από γιγάντια καρότα απλωνόταν μπροστά στα δυο τετράποδα σαλιγκάρια που έσερναν το αυτοσχέδιο άρμα του από καβούκι φρεσκοσουβλισμένης καμήλας. Για κάποιο περίεργο λόγο είχε μια ανεξήγητη αίσθηση αποπροσανατολισμού και δύσπνοιας.


Έτριψε τα έξι ζευγάρια μάτια του και ξανακοίταξε τα γιγάντια καρότα. Τώρα του φάνηκαν όλα φυσιολογικά. Μόνο η δύσπνοια παρέμενε. Θα έφταιγε μάλλον το ότι καθόταν τη μύτη του, αλλά δεν έδωσε σημασία. Υπήρχαν πολύ πιο σημαντικά πράγματα με τα οποία θα έπρεπε να ασχοληθεί, πριν τη δύση των πέντε ήλιων που φώτιζαν τον ουρανό με ένα φυσικό, στάμπιλο χρώμα. Πεινούσε. Πήρε ένα κομμάτι από τη φρεσκοσουβλισμένη καμήλα, το ζύγισε στο χέρι του και ύστερα το εκτόξευσε με δύναμη χτυπώντας ένα ζευγάρι άγριες ποταμίσιες πέτρες που έβοσκαν μαλλιά κροκοδείλου στο διπλανό ποτάμι.


Το πιστό του τζιτζίκι πήδησε αμέσως από τον ώμο του και έφερε τα θηράματα πάνω στο άρμα. Πήρε τις πέτρες στο χέρι, τις έφερε κοντά στα αυτιά του για να τις μυρίσει και ύστερα τις έχωσε γρήγορα στα ρουθούνια του. Του είχε μείνει από παλιά αυτή η συνήθεια να τρώει γρήγορα. Μαστίγωσε τα τετράποδα σαλιγκάρια και ένιωσε τα χείλη του να κλείνουν σιγά-σιγά από τη νύστα. Ξάπλωσε στο άρμα του και κοιμήθηκε.


"Τα εισιτήριά σας", ακούστηκε να λέει μια συριστική φωνή από το Υπερπέραν. Συνήλθε από τον ύπνο και έψαξε το σπαθί του για να στείλει τον ονειροκαταστροφικό δαίμονα πίσω στην κόλαση, αλλά έπιασε αέρα ακοπάνιστο. "Εισιτήριο", επανέλαβε το μισάνθρωπο πλάσμα, κροταλίζοντας τις οπλές των χεριών του. Έβγαλε το εισιτήριο από το πορτοφόλι του και το έδωσε στο δίποδο, πλοκαμοφόρο υβρίδιο, κοιτάζοντάς το δολοφονικά. Μια καρτέλα κρεμόταν από τον φολιδωτό λαιμό του. Τη διάβασε από μέσα του: ελεγκτής.


El Egg t'is : η λέξη είναι δάνειο από τα Βικτωριανά Αγγλικά με εμφανέστατη επιρροή της σημιτικής γλώσσας [άλεφ λάμεντ (el)] και αποδίδεται στα ελληνικά ως: Είναι αυγό θεός. Τα αυγοκέφαλα αυτά πλάσματα συνάντησε και ο Doctor Who με την ονομασία The Ood. Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι αποτελούν μια φυλή σκλάβων, με εξωτερικό εγκέφαλο και πλοκάμια στη θέση του στόματος, που λατρεύουν τον Αυγόμορφο Θεό Humpty Dumpty.


Μοναδικό έργο του πολιτισμού τους αποτελεί το παρακάτω ποίημα:
Humpty Dumpty sat on a wall,
Humpty Dumpty had a great fall.
All the king's horses and all the king's men
Couldn't put Humpty together again

Ένα El Egg t'is λοιπόν ζητούσε το εισιτήριό του για έλεγχο. Το χειρότερο όμως ήταν ότι είχε ξεχάσει να το χτυπήσει. "Τι είναι αυτό;", στρίγγλισε πεταρίζοντας τα πλοκάμια του από οργή. Προφανώς είναι ένας καταυλισμός Ινδιάνων σε τελετή ενηλικίωσης που μεταμφιέστηκαν σε μαρμελάδα κάστανο σκέφτηκε να του απαντήσει, αλλά δάγκωσε τη γλώσσα του. Οι τοξίνες του δηλητηρίου θα αποβάλλονταν από τον οργανισμό του σε 48 ώρες.

"Εισιτήριο είναι" απάντησε, δίνοντας τόπο στην απέχθειά του για το πλάσμα. Το ανθρωποειδές μύρισε το εισιτήριο με τα πλοκάμια του, το έγλειψε, το σημάδεψε με τη μυρωδιά του και του το έδωσε πίσω. "Δεν είναι χτυπημένο", ούρλιαξε με το κεφάλι του να περιστρέφεται γύρω από τον ερπετοειδή λαιμό του, μιμούμενος την Emily Rose στον εξορκισμό της. "Δεν πρόλαβα να το χτυπήσω. Με πήρε ο ύπνος.", του απάντησε με ύφος δεκαπέντε καρδιναλίων και πέντε next top models.

"ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΝ! Άι άι άι άι άι! ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΝ! ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ! ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΗΣ! ΕΚΦΥΛΟΣ! ΠΟΡΝΟΣ! ΜΕΘΥΣΟΣ! ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ! ΔΑΙΜΟΝΑΣ!", ούρλιαξε ο σκλάβος ψάχνοντας μανιασμένα το μπλοκάκι με τις κλήσεις. "ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΠΑΡΑΣΤΙΜΟ ! Άι άι άι άι άι! "

Παράστιμο: σύνθετη λέξη προερχόμενη από τον παρά και την τιμή. Επίσημο έγγραφο με το βουλοκέρι του Αυγόμορφου Θεού που αντικατέστησε σταδιακά τα συγχωροχάρτια, μετά τη μεγάλη θρησκευτική μεταρρύθμιση των El Egg t'is. Σύμφωνα με τις δοξασίες τους, όταν ο παράς του παραβάτη εξιλεώσει, εξαργυρώσει και εκχρυσώσει το παράστιμο, τότε στον El Egg t'is που το έκοψε αποδίδονται τιμές από τον ίδιο τον Αυγόμορφο Θεό.

"ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΟΥ! ", σύριξε με το πλοκαμοφόρο πρόσωπό του να παίρνει την έκφραση της φιγούρας του εξπρεσσιονιστικού πίνακα The Scream του Edvard Munch. Εκείνος έβγαλε την ταυτότητα από το πορτοφόλι του και την εκτόξευσε περιστροφικά προς το λαιμό του δαίμονα, μπας και κατάφερνε να σκίσει κάποια καρωτίδα του. Όμως εκείνο έπιασε την ταυτότητα στον αέρα με τα ευλύγιστα πλοκάμια του και ξεκίνησε να κόβει το παράστιμο. Έπρεπε να ήμουν Αργεντίνος να σε ανασκολόπιζα με αυτή, σκέφτηκε εκείνος και συγκράτησε την ακατάσχετη επιθυμία του να σοδομίσει το πλάσμα με τα γυμνά του χέρια, μέχρι να αναβλύσει ερυθρό μυελό.

"ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 20 ΜΕΡΕΣ! ΚΑΙ ΜΗ ΜΕ ΚΟΙΤΑΣ ΕΤΣΙ! ΕΓΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΩ! ", παραμίλησε το πλάσμα, φτύνοντας τον Αώο σε κάθε λέξη που ξεστόμιζε από τα τηλεπαθητικά του πλοκάμια και κατέβηκε από το λεωφορείο, περήφανος που κατάφερε να ξεσκεπάσει κι άλλον ΕΘΕΛαθρεπιβάτη.

ΕΘΕΛ: Εδώ Θέλουμε Εργαζόμενους Λαμόγια

Εκείνος δε μίλησε. Ήταν από τις γνωστές περιπτώσεις γκαντεμοδίκαιης εφαρμογής του νόμου. Προφανώς όλοι από την δεκαπενταμελή οικογένεια τσιγγάνων στο βάθος του λεωφορείου είχαν προλάβει να χτυπήσουν εισιτήριο, ενώ εκείνος όχι. Γι' αυτό και προκάλεσε τη μονομερή οργή του σκλάβου του Αυγόμορφου Θεού. Έβγαλε ένα μικρό σωληνοειδές δοχείο και πήρε δείγμα από το σάλιο του πλάσματος που στόλιζε το πρόσωπό του. Αρκούσε για μια τελετή συμπαθητικής μαγείας.

Δε θα σε πιάσει η Δημοτική Αστυνομία για παράβαση αυγοκέφαλε γυμνοσάλιαγκα; Να θυμάσαι τις λέξεις: "Εγώ τη δουλειά μου κάνω". Θα τις ακούσεις σύντομα να συνοδεύουν μια κλήση για τριπλοπαρκάρισμα στην Ομόνοια.

All the king's horses and all the king's men
Couldn't put Humpty together again

2 σχόλια:

  1. Πέρα απο την πλάκα...Ερεβιεραξ είσαι ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ! Το ολο παιχνίδι με τις λέξεις με ενθουσίασε! El egg t'is!!! Φιλιά πολλά, θυσιάζουμε φανατικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχα γίνεται δεκτή η θυσία. Αν και δεν περιείχε άγριες, ποταμίσιες πέτρες :p

    Δεξιά στη στήλη υπάρχει συγκεντρωμένο το Επίσημο Λεξιλόγιο του blog, προς τέρψη των αναγνωστών :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τζιτζικοκραύγασε τώρα που μπορείς. Ο τελευταίος αναγνώστης που έκανε αρνητικό σχόλιο ήταν ο Ακέφαλος Καβαλάρης. Αν και τότε ήταν σκέτο Καβαλάρης.