Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Πασαρέλαση


Ορισμοί:

Παρέλαση: Νεοελληνικός εθνικός εορτασμός των δυο μεγάλων απελευθερωτικών επετείων της Ελλάδας κατά τον οποίο είθισται να γίνεται περιφορά του εθνικού λαβάρου.


Πασαρέλα: Νεοκαταναλωτικός εμπορικός εορτασμός των αγνώστου αριθμού οίκων μόδας κατά τον οποίο είθισται να γίνεται περιφορά τενεκεδοκέφαλων σούργελων.

Πασαρέλαση: Νεοελληνικός ημιεμπορικός εορτασμός των μεγάλων επετείων της χώρας κατά τον οποίο είθισται να γίνεται περιφορά του εθνικού λαβάρου μαζί με άγνωστο αριθμό τενεκεδοκέφαλων σούργελων.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα: 28η Οκτωβρίου, 25η Μαρτίου, Κυριακή της Αποκριάς, περίοδος εκπτώσεων στην Ερμού, έναρξη Τετραήμερου στην Αττική Οδό, εγκαίνια πολυκαταστημάτων, πρώτη προβολή κλασσικών αμερικανιών στα Village, κ.ο.κ...

Ενδυματολογικός Οδηγός Ελληνικών Πασαρελάσεων:

Άντρες:
  • Σκούρο μπλε/μαύρο/λευκό/γαλάζιο παντελόνι ή τζιν Diesel.

  • Λευκό/μπλε/μαύρο/γαλάζιο πουκάμισο Armani.

  • Μαύρα παπούτσια Boss

  • Πουλόβερ/φουλάρι/γραβάτα με το έμλβημα του σχολείου.

  • Απαραίτητη η γνωμάτευση ειδικού ενδυματολόγου ότι τα ρούχα πέρασαν τα τεστ γνησιότητας και δεν είναι made in Niggaland
Γυναίκες:


  • Hyper-mega-super-extra-giga-mini, απόλυτα εφαρμοστή φούστα-ζώνη οποιουδήποτε χρώματος. Συνίσταται όσο το δυνατόν πιο διάφανο λευκό. *Προτεινόμενο πάχος υφάσματος: 10 εκατομμυριοστά του χιλιοστού.*

  • Διάφανο, αραχνοΰφαντο πουκάμισο, ανοιχτό τουλάχιστον 20 εκατοστά στο λαιμό και άλλο τόσο στην πλάτη.

  • Γόβα στιλέτο με 45ποντο τακούνι.

  • 15 στρώσεις αδιάβροχο μακιγιάζ για κλόουν σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα του Τζόκερ και της Μάσκας.

  • Τα εσώρουχα δεν είναι υποχρεωτικά

Σημείωση:

Τα παραπάνω δεδομένα αλιεύθηκαν τυχαία από τον φυστικοειδή εγκέφαλο ενός εξηντάχρονου χομπίστα γυμναστή Ελληνικού σχολείου Β' βάθμιας εκπαίδευσης που εργαζόταν ως κομπάρσος, την ώρα του ανελέητου βασανισμού του από τον Jigsaw πάνω στο τραπέζι του Προκρούστη για τις ανάγκες της ενενηκοστής ένατης αναμενόμενης συνέχειας γνωστής σειράς αμερικάνικων ψυχανώμαλων σαδιστικών θρίλερ.


Ως εκ τούτου δε δύναμαι να γνωρίζω αν έχουν αποδοθεί απολύτως σωστά, καθώς ήταν δύσκολο να ξεχωρίσουν οι λέξεις ανάμεσα σε άναρθρες κραυγές αγωνίας, σπαραχτικά ουρλιαχτά, σφυρίγματα και σπασμωδικά "Ένα, δύο, εν δυο, ένα!"


Η πασαρέλαση είναι ένα σημείο σημαντικής τριβής μεταξύ ακροδεξιών και αριστερών παρατάξεων. Οι μεν πρώτοι τη θεωρούν απαραίτητη για τον εορτασμό των εθνικών μας επετείων (βλέπε παγκόσμια ημέρα των ζώων), οι δε δεύτεροι τη θεωρούν φασιστο-ναζιστικο-χουντοειδές κατασκεύασμα που δείχνει την επιβολή του στρατού και της τάξης πάνω στα hippy-ανέμελα-ανεξάρτητα-φιλελεύθερα-αγωνιστικά τους πνεύματα.


Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι μαθητές, δεν πήραν ποτέ θέση στο ζήτημα, γιατί ουδέποτε ερωτήθηκαν, όπως εξάλλου ορίζει η δημοκρατική φιλοσοφία που διέπει τους παραθυρόβιους πολιτικούς της χώρας.


Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις είθισται να δίνονται στη δημοσιότητα συνεντεύξεις μαθητών τις παραμονές της παρέλασης με θέμα το αν θα πρέπει να δίνεται το πανίερο, αιματοβαμμένο λάβαρο σε θεομίσητα, καταστροφικά, αντίχριστα, αλλοδαπά γεννήματα εχίδνων. Σε αυτά τα βίντεο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τα υψηλής ρητορικής αξίας επιχειρήματα των γονέων των αδικημένων ελληνόπουλων και ύστερα να ψηφίσει το διαγωνιζόμενο που θεωρεί τον καλύτερο για το Όσκαρ πρώτου δραματικού ρόλου.


Η κατάκτηση της σημαίας αποτελεί τον ύψιστο και μοναδικό στόχο για το 80% περίπου των παιδιών του Δημοτικού. Το ποσοστό αυτό μειώνεται αυτόματα με την εισαγωγή τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για ανεξήγητους μέχρι σήμερα λόγους.


Εικάζεται ότι το αυξημένο ποσοστό σημαιολατρείας στο Δημοτικό δικαιολογείται από το ενδοοικογενειακό ντοπάρισμα του παιδιού με αλτρουιστικές φιλοσοφίες ευγενούς άμιλλας, σεβασμού και αγάπης προς τους συμμαθητές, τα οποία ξεκινούν ήδη από την πρώτη μέρα στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου.

Συνήθεις φιλάλληλες εκφράσεις Ελλήνων γονέων:
  • "Ποιός είναι ο καλύτερος;"

  • "Έγραψε κανείς παραπάνω;"

  • "Φα'τους όλους"

  • "Πόσο έγραψε ο τάδε;"

  • "Θα στην πάρει τη σημαία"

  • "Σκατά σημαιοφόρος θα γίνεις αν συνεχίσεις να γράφεις 19,9"

  • "Ή ταν ή επι τας"



Όταν όμως ο μαθητής καταφέρει να κάνει ολοδικό του το ιερό λάβαρο και να παρουσιαστεί με αυτό στην παρέλαση, τότε άμεσα αναγνωρίζεται ως το καμάρι της οικογένειας.


Παραγράφονται στιγμιαία κάθε είδους μικροατέλειες της υπο-διαμόρφωσης προσωπικότητάς του, όπως για παράδειγμα έλλειψη σεβασμού προς τους μεγαλύτερους, εγωκεντρισμός, μεγαλομανία, επιθετικότητα, και αυτόματα δηλώνεται ως πρότυπο για τα μικρότερα αδέρφια.


Αν είναι αγόρι, τότε επίσης δηλώνεται και ως πρωτότοκος.


Όσοι από τους αρσενικούς μαθητές δε συμμετέχουν στην πομπή, είθισται να την παρακολουθούν με το ενδιαφέρον τους στραμμένο στον αγέρωχο βηματισμό των κοριτσιών. Επιδεικνύουν το θαυμασμό τους για το εθνικό φρόνημα των συμμαθητριών τους με σφυρίγματα αλα-σαλούν, υστερικά γέλια, και γοητευτικές εκφράσεις τις οποίες δεν δυνάμεθα να παρουσιάσουμε στην παρούσα μελέτη.


Άγνωστοι παραμένουν ακόμη οι λόγοι για τους οποιους το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στραγαλοβολής συμπίπτει με την τέλεση των προαναφερθεισών πομπών.


Λαμβάνοντας υπόψην όλα τα παραπάνω, γίνεται αυτονόητο ότι αυτές οι εμπνευσμένες από το ζωϊκό βασίλειο πορείες είναι απαραίτητες για την διατήρηση της εθνικής συνοχής της χώρας. Για να ξέρουν οι βρωμο-ανθέλληνες, νεοταξίτες γείτονες που λιγουρεύονται τα πάτρια εδάφη μας ότι θα έχουν να κάνουν με άξιους συνεχιστές των ηρωικών μορφών της Ελληνικής Ιστορίας.


Μπορεί να μη μπορούμε να πούμε όχι στο τσιγάρο στα 13 μας, όχι στα ναρκωτικά στα 17 μας, όχι στον υπερκαταναλωτισμό στα 20+ μας, αλλά αν χρειαστεί θα βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στον πιθανό μελλοντικό αδυσώπητο, καταστροφικό, ανθρωποφάγο τύραννο. Αν ποτέ εμφανιστεί τέτοιος στον παραδείσιο κόσμο μας.


Δεν είμαστε όποιοι κι όποιοι. Έχουμε δωδεκάποντα εμείς.

10 σχόλια:

  1. Φτου. Σπεύδω να διορθώσω την αδικαιολόγητη, ολέθρια και άκρως ντροπιαστική έλλειψη δωδεκάποντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μωρε τι οχι να βροντοφωναξουν τι λες; :P Αυτα θα κοιταξουν τωρα λη σε ποιο μαγαζι θα πανε το σαββατοβραδο να κωλοχτυπηθουν και ενιοτε να την πεσουν στον σεξυ-χοτ γκομενα-ο του σχολειου;Μη προσβαλεις κι ετσι :P χαχαχα..πραγματικα ειναι για γελια και για κλαματα η κατασταση...ας μην μιλησω για του κολλημενους σε μαλακιες γονεις νομιζω το καλυψες πληρως.Για ποια απελευθερωτικη επετειο μιλαμε αληθεια,αφου ολα ενα διπλωματικο ζητημα ηταν ετσι κι αλλιως στην ουσια τους
    "Εύκολα τρίβεται ο άνθρωπος μες στους πολέμους·
    ο άνθρωπος είναι μαλακός, ένα δεμάτι χόρτο·
    χείλια και δάχτυλα που λαχταρούν ένα άσπρο στήθος
    μάτια που μισοκλείνουν στο λαμπύρισμα της μέρας
    και πόδια που θα τρέχανε, κι ας είναι τόσο κουρασμένα,
    στο παραμικρό σφύριγμα του κέρδους.
    ....Να μιλήσω για ήρωες να μιλήσω για ήρωες: ο Μιχάλης
    που έφυγε μ' ανοιχτές πληγές απ' το νοσοκομείο
    ίσως μιλούσε για ήρωες όταν, τη νύχτα εκείνη
    που έσερνε το ποδάρι του μες στη συσκοτισμένη πολιτεία,
    ούρλιαζε ψηλαφώντας τον πόνο μας· "Στα σκοτεινά
    πηγαίνουμε, στα σκοτεινά προχωρούμε ..."
    Οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά.

    Λίγες οι νύχτες με φεγγάρι που μ' αρέσουν."
    Γ.Σεφερη- ο τελευταιος σταθμος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό μήνα -σχετικό!
    Γιατί η Στραγαλοβολή να παίρνει μέρος κατά τις παρελάσεις μόνο, κι όχι για τις πασαρελάσεις; Έχω δει κάτι απεριγράπτου και πανηλιθίου τέτοιες και αναρωτιέμαι αν μια ρίψη θα ήταν ευγενής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό μήνα Γελαδερέ!
    Ξέρεις σκέφτομαι να ανοίξω σχολή σκοπευτών για stragalball. Να ετοιμάσω την ομάδα κρούσης για την 25η Μαρτίου που θα έχει και ζέστη και καταλαβαίνεις ότι η ενδυμασία θα έχει αλλαγές... Τότε θα είναι η απόλυτη πασαρέλαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν χρειαστείς καθηγητή προσφέρομαι! Το οικονομικό το συζητάμε, δε θα τα χαλάσουμε εκεί -επαγγελματίες είμαστε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασαράλαση!! Πολύ καλή ανάρτηση και blog!!!

    Και εκπληκτικός σαρκασμος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ήμουν έτσι :p Τα στραγάλια δεν πονάνε αρκετά. Πετούσα καρύδια :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τρελαίνομαι να διαβάζω αναρτήσεις σου... Χάθηκες τον τελευταίο καιρό αγαπητέ... Πως κι έτσι; Διάβαζες για την διεκδίκηση του εθνικού μας λάβαρου...; :P
    Χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τζιτζικοκραύγασε τώρα που μπορείς. Ο τελευταίος αναγνώστης που έκανε αρνητικό σχόλιο ήταν ο Ακέφαλος Καβαλάρης. Αν και τότε ήταν σκέτο Καβαλάρης.